Energie vergelijken en besparen op uw energierekening

Wilt u óók graag een minder hoge energierekening? Start dan direct met energie vergelijken en zorg voor minder hoge maandlasten. Profiteer nu van een hoge welkomstkorting door over te stappen!. Onafhankelijk energie vergelijken en een nieuw contract afsluiten of verlengen doe je snel en simpel via Energietarieven.nl. Bij ons kun je energie vergelijken op prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Zo kun je snel en simpel besparen op uw maandelijkse energiekosten en bovendien nog een handje meehelpen aan een schoner milieu in de toekomst.Energie vergelijken

Wanneer kan ik energie vergelijken?

Wilt u graag besparen op uw energierekening? Dan kunt u energie vergelijken via onze vergelijkingstool. Wanneer is het meest geschikte moment? Daarvoor kunt u kort uw huidige energiecontract bekijken. Hier staat op omschreven wanneer uw huidige contract afloopt. Is uw contract inmiddels als verlopen? Dan kunt u direct overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Ook als u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd, heeft u direct de mogelijkheid om over te stappen.

Loopt uw contract daarentegen nog langer door? U kunt maximaal zes weken van tevoren starten met energie vergelijken. U kunt namelijk nog rekening houden met een maand opzegtermijn via uw huidige energieleverancier. Bovendien geldt er een bedenktermijn van 14 dagen. Het contract loopt zodoende naadloos in elkaar over.

Check je verbruik op uw jaarafrekening

Als u energie vergelijken gaat, is het belangrijk dat u uw jaarafrekening erbij pakt. Mogelijk heeft u hier een papieren variant van, maar het kan ook zijn dat uw jaarafrekening online is weergegeven bij uw huidige aanbieder. Via uw jaarafrekening kunt u veel informatie inzien. Zo kunt u onder andere uw verbruik van afgelopen jaar inzien. Het jaarlijkse verbruik is handig om in te voeren in de vergelijkingstool. Op basis daarvan kan de rekentool namelijk eenvoudig berekenen welke aanbieder het voordeligst is.

Zo biedt de ene aanbieder een hoge welkomstkorting, maar rekenen zij wel een hogere prijs per kWh stroom of per m3 gas. Anderen rekenen daarentegen weer een minder hoge welkomstkorting, maar het tarief per kWh stroom en m3 gas is daarentegen wel weer lager. Om die reden is het ook belangrijk om uw verbruik in te voeren. Op basis daarvan berekent de vergelijkingstool de goedkoopste leverancier. Die staat dan direct bovenaan in de vergelijkingstool.

Duurzame stroom en gas

Duurzame stroom?

Als u wilt, kunt u ook kiezen voor duurzame stroom en gas. De herkomst van stroom wordt steeds belangrijker voor de meeste Nederlanders. Daarom kunt u gebruikmaken van de eenvoudige filters. Hier kunt u onder andere aangeven wat voor type stroom u wilt. Wilt u bijvoorbeeld stroom van zonnepanelen of van windmolens? Of wilt u groene stroom uit Nederland? Dan kunt u daar eenvoudig op filteren.

Tevens kunt u aangeven of u CO2-gecompenseerd gas wilt. Dit betreft nog de fossiele brandstof aardgas, maar wel is de uitstoot van het gas volledig gecompenseerd. Dat gebeurt aan de hand van verscheidene duurzame projecten. Dit is het meest duurzame alternatief op dit moment. Helaas kan men nog niet op grote schaal groen gas produceren.

Vast of variabel energiecontract?

Als u energie vergelijken gaat, kunt u kiezen tussen een vast of variabel energiecontract. Met een vast energiecontract krijgt u altijd vaste energietarieven. Echter zit u wel voor een bepaalde tijd vast aan uw contract. In de regel kunt u het beste kiezen voor een jaarcontract. In verhouding profiteert u dan niet alleen het meeste van de welkomstkorting, maar u zit ook niet al te lang aan uw contract vast.

U kunt ook kiezen voor een modelcontract. Deze contracten zijn direct opzegbaar, maar het leveringstarief is vaak ook hoger. Het leveringstarief kan bovendien wijzigen per 1 januari en per 1 juli. Dit tarief kan zowel stijgen als dalen. Bij variabele energiecontracten ontvangt u geen welkomstkorting. De voorkeur gaat daarom uit naar een jaarcontract met een vast tarief.

Goedkoopste energie

De goedkoopste energieleverancier staat bovenaan

Op basis van de ingevoerde gegevens staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. De vergelijkingstool toont simpelweg de energietarieven op basis van uw persoonlijke situatie.

Wat bespaar ik?

Als u energie vergelijken gaat, kunt u op jaarbasis ontzettend veel geld besparen. Gemiddeld gezien bespaart een gezin circa 285 euro op jaarbasis. Grotere gezinnen en verouderde huizen besparen echter vaak nóg meer op jaarbasis. Zo kan het verschil op de energierekening soms wel oplopen tot circa 450 euro per jaar. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld en daar kunt u weer andere leuke dingen van doen. Een paar keer lekker uiteten bijvoorbeeld!

Overstappen

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is ontzettend eenvoudig. Zodra u uw gegevens heeft ingevoerd, zoals uw postcode en verbruik, kunt u gemakkelijk energie vergelijken. De goedkoopste aanbieder staat bovenaan. U kunt het contract vervolgens gemakkelijk aanvragen via de oranje knop. Vervolgens kunt u uw gegevens invoeren. De energieleverancier naar keuze zal u vervolgens een bevestiging sturen.

Heeft u de bevestiging ontvangen? Dan heeft u standaard nog 14 dagen bedenktijd. Dit is wettelijk zo bepaald en geldt dan ook voor iedere energiemaatschappij. Binnen deze periode van twee weken kunt u uw aanvraag nog kosteloos annuleren.

Overstapservice

Is uw contract aangevraagd en zijn de 14 dagen bedenktermijn reeds verstreken? Dan kunt u profiteren van de overstapservice. Uw nieuwe energiemaatschappij zal uw oude contract voor u opzeggen. Daar heeft u dus gelukkig geen werk van. De beide energiemaatschappijen gaan vervolgens bekijken wanneer het nieuwe contract ingaat. Daarvan wordt u op de hoogte gesteld. Zo weet u zeker dat u nooit dubbele kosten betaalt. Ook zal u nooit zonder gas en stroom komen te zitten.

Mogelijk zullen de energiemaatschappijen nog vragen naar de meterstanden. Uw oude energiemaatschappij maakt met behulp van deze gegevens de eindafrekening op. Op basis daarvan weet u of u geld terugkrijgt of weet u of u geld moet betalen. Uw nieuwe energiemaatschappij gebruikt uw gegevens voor de termijnbedragen. Op basis van uw historisch verbruik kan de energieleveranciers immers goed uw verbruik inschatten.

Beschikt u daarentegen al over een slimme meter? Dan kunnen de energiemaatschappijen de standen op afstand uitlezen. In dat geval hoeft u niets door te geven.

Onafhankelijk & Objectief

Objectief en onafhankelijk

Als u vergelijkt via onze vergelijkingstool, vergelijkt u altijd onafhankelijk en objectief. De goedkoopste aanbieder op basis van uw persoonlijke invoer staat immers altijd bovenaan. Wij hebben dan ook een onafhankelijke rol en zijn niet verbonden met welke energieleverancier dan ook.

Vergelijk ieder jaar opnieuw!

Als u echt ieder jaar flink wilt besparen op uw energielasten, is het noodzakelijk dat u ieder jaar opnieuw vergelijkt. Kies daarom ook altijd voor een jaarcontract. Daarmee bespaart u simpelweg het meeste. Na een jaar kunt u weer energie vergelijken via onze website. Jaarlijks profiteert u dan weer van een flinke welkomstkorting en scherpe leveringstarieven.

Hulp nodig met energie vergelijken?

Heeft u nog enige hulp nodig met energie vergelijken? Wilt u graag nog meer weten over het vergelijken of zijn er nog resterende vragen? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met de klantenservice. Op werkdagen helpen wij u graag. Stuur uw vragen zo specifiek mogelijk door voor een uitgebreid antwoord van onze zijde.

Energie vergelijken
9.7 (96.72%) 122 votes