Wat is een kWh-meter

Wat is een kWh-meter?

Een kWh-meter is een apparaatje, waarmee u uw energieverbruik gemakkelijker kunt inzien. Daarmee kunt u dus ook veel gemakkelijker energie besparen. De meter stopt u in het stopcontact en vervolgens wordt het stroomverbruik per apparaat bijgehouden. Het handige apparaatje meet de verschillende elektronica in huis, waardoor u ook gemakkelijk weet welke apparaten veel stroom verbruiken.

Een beter inzicht in het energieverbruik

Iedere maand betalen we weer een termijnbedrag voor de energierekening. Helaas wordt zowel gas als stroom ook steeds duurder. Het is dan wel fijn om te weten welke apparaten wel of niet zuinig zijn. Met behulp van de kWh-meter kan dat. Soms kan een oude koelkast of een vriezer en kan het dus ook verstandig zijn om deze te vervangen. Met behulp van de kWh-meter wordt duidelijk. U weet dan namelijk precies hoeveel een apparaat aan stroom verbruikt.

Eenvoudig in gebruik

Een kWh-meter is erg eenvoudig in gebruik. U stopt deze simpelweg in het stopcontact en u sluit hier meerdere apparaten op aan. In een overzicht kunt u vervolgens zien hoeveel elektriciteit een apparaat verbruikt. Zo’n dergelijk apparaatje is ontzettend handig, want daarmee kunt u dus het daadwerkelijke verbruik inzien. Soms kan dit namelijk afwijken van datgene wat de fabrikant zegt over een elektronisch apparaat. Sommige apparaten die continu aanstaan, kunnen misschien wel meer stroom verbruiken dan een wasmachine. Met behulp van de kWh-meter kunt u dit goed meten.

kWh-meter voor de zonnepanelen

Bovendien kunt u een kWh-meter vaak ook gebruiken voor de zonnepanelen. U kunt in dat geval de opbrengst meten. Soms is dat echter niet nodig, omdat dit vaak al geregeld is via de omvormer. Overleg goed met uw monteur of dit dus ook nodig is.

Verschillen energiemeter en kWh-meter

In de meterkast vindt u ook een energiemeter. Echter heeft deze een andere functie dan de kWh-meter. De reguliere meter meet namelijk het totale verbruik van uw huishouden. Als u echter wilt weten wat een bepaald apparaat verbruikt, kunt u de kWh-meter gebruiken. De meterkast geeft daar immers geen inzage in.

Minder betalen voor uw energierekening?

Met behulp van deze handige meter kunt u gemakkelijk op zoek naar de energievreters in huis. Daarmee kunt u dus ook flink geld besparen. Echter zijn er nog meer mogelijkheden om energie te besparen. U kunt namelijk ook jaarlijks overstappen van energieleverancier. Zo kunt u ieder profiteren van een welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen.

Wat is een kWh-meter?
Beoordelen