Verwarming in de keuken

Verwarming in de keuken: welke mogelijkheden zijn er?

De verwarming in de keuken is vaak iets anders geregeld dan in de rest van uw woning. Dat heeft ermee te maken dat er doorgaans geen ruimte is voor een grote verwarming. Vaak past er wel een kleine radiator en meestal is dit voldoende. Immers geven de kookplaten ook warmte af tijdens het koken.

Verwarming in de keuken: de mogelijkheden

Verwarming in de keuken is goed mogelijk. Soms is hier echter maatwerk voor nodig. Indien u niet voldoende ruimte heeft voor een simpele radiator, kunt u nog kiezen voor een van de twee volgende mogelijkheden: een verticale radiator of plintverwarming.

De verticale radiator

De verticale radiator heeft maar weinig ruimte nodig. Het kan dus min of meer in een hoekje worden weggestopt en dat is wel erg fijn in een kleine ruimte. Vaak zit het dus ook helemaal niemand in de weg. De warmteafgifte is echter net zo goed als bij een ‘normale radiator’. Het design ziet er bovendien vaak fraai uit en daarom is de verticale radiator ook echt een aanwinst voor uw keuken.

Plintverwarming

Wilt u helemaal niets meer doen met radiatoren? Dan kunt u ook kiezen voor plintverwarming. In de loze ruimtes kan dit geplaatst worden. Zo kunt u dit onder andere laten installeren onder uw keukenkastje. Plintverwarming ziet er erg modern uit en het wordt geplaatst in ruimtes waar u anders toch niets mee zou doen. Bovendien kan het vrijwel overal op worden aangesloten, zelfs op plekken waar cv-leidingen niet kunnen komen. Verwarming in de keuken is zodoende toch nog goed mogelijk.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u ook graag minder betalen voor uw energierekening? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energiemaatschappij. Als u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een forse welkomstbonus. Overstappen is gelukkig erg eenvoudig. U kunt simpelweg energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Hier kunt u uw postcode + huisnummer en verbruik invoeren. Op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. Vervolgens kunt u overstappen via de oranje knop. Vanaf dit punt duurt het nog slechts enkele minuutjes.

Verwarming in de keuken: welke mogelijkheden zijn er?
10 (100%) 1 vote