Een verwarming op zolder

Een verwarming op zolder?

Een verwarming op zolder is niet in alle gevallen noodzakelijk. Dit is vaak alleen maar nodig wanneer de zolder wordt gebruikt als extra slaapkamer, studieplek of kantoorruimte. Een verwarming op zolder is in dat geval natuurlijk wel zo fijn: u kunt er dan gewoon lekker zitten gedurende de wintermaanden.

Verwarming op zolder

Als u verwarming op zolder wilt, is het belangrijk dat u de kamer aansluit op het verwarmingssysteem. Daarvoor heeft u een verwarming nodig. Mogelijk hangt er al een radiator op zolder en hoeft er in dat geval alleen maar een aansluiting te komen. Dat scheelt ook weer in de aanleg. Als dat namelijk niet het geval is, heeft u mogelijk ook nog weer langere buizen nodig.

Verwarming op zolder aansturen met een thermostaat

De nieuwe radiator op zolder wordt gekoppeld aan de cv-ketel. Als u werkt met een thermostaat, zal dat ervoor zorgen dat de radiator op zolder wordt aangestuurd. Op die manier kunt u een constante temperatuur aanhouden in uw woning. Daarmee bespaart u ook energie en dus geld.

Slimme thermostaat

Met behulp van een slimme thermostaat kunt u er zelfs voor zorgen dat de verwarming lager gaat wanneer u zich niet in de zolderruimte bevindt. Zo kunt u ook ontzettend eenvoudig energie besparen. Veel slimme thermostaten werken met behulp van een sensor. De temperatuur gaat dan automatisch lager wanneer u niet op zolder bent. Dat is natuurlijk erg fijn, want zodoende bespaart u ook weer flink op uw energierekening.

Nóg meer besparen?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u er ook voor kiezen om over te stappen van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt van energieleverancier, kunt u ook jaarlijks profiteren van een welkomstkorting. Energie vergelijken kan gelukkig erg gemakkelijk via ons handige vergelijkingssysteem. U kunt hier aangeven wat uw woonadres en verbruik is. Op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder in uw geval het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

Een verwarming op zolder?
10 (100%) 1 vote