Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier

Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier?

Inmiddels zijn er ruim 40 verschillende energieleveranciers op de Nederlandse energiemarkt. Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier? U leest het in dit artikel.

Goedkoopste energieleverancier

Steeds meer Nederlanders vragen het zichzelf af: hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier? Inmiddels zijn er meer dan 40 energieleveranciers in Nederland en dat maakt het kiezen natuurlijk wel erg lastig. Als u deze allemaal handmatig bij af moet, is dat natuurlijk wel ontzettend veel werk. Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier? Een goede vergelijking via een onlinevergelijkingssysteem kan u daarbij helpen. Gelukkig kunt u energie vergelijken via onze website.

Hoge welkomstkorting is niet altijd de goedkoopste

Tijdens uw zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier, is het bedrijf met de hoogste welkomstkorting niet altijd de goedkoopste. Veel Nederlanders kiezen simpelweg voor het bedrijf met een hoge welkomstkorting. Hoe hoger, hoe beter, toch? Dat werkt helaas niet helemaal zo. Vaak is dat namelijk maar een lokkertje, want u weet nog niets over de energietarieven. Het verschil in de tarieven kan per energieleverancier nog flink uiteenlopen. Daarom is het ook belangrijk om uw verbruiksgegevens in te voeren. Op basis daarvan kan de rekentool berekenen welke aanbieder ├ęcht voordelig is. De goedkoopste energieleverancier staat op uw basis van uw postcode + huisnummer en verbruik altijd bovenaan.

Transportkosten

Ook transportkosten zijn een belangrijke factor in de energieprijs. Een inwoner uit Limburg betaalt bijvoorbeeld meer voor de levering van gas dan een inwoner uit Groningen. Dat heeft ermee te maken dat het gas in Groningen wordt geboord. Zij wonen immers dichterbij en betalen om die reden minder voor het transport hiervan. Dat is nog een reden waarom u uw postcode + huisnummer moet invoeren. Om ongewenste verrassingen te voorkomen, is het daarom raadzaam dat u uw gegevens goed invoert.

Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier?

Het is ontzettend gemakkelijk om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Daarvoor kunt u gebruikmaken van ons handige vergelijkingssysteem. Start hier direct met energie vergelijken. Voer hierbij uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan zal de rekentool direct berekenen welke aanbieder in uw geval het voordeligste is. De voordeligste aanbieder staat altijd bovenaan.

Weet u uw verbruik niet? Dan kunt u op uw meest recente jaarafrekening kijken. Hier staat uw verbruik op genoteerd. Kunt u deze nergens vinden? Dan kunt u ook een inschatting laten maken door de energiewijzer. Vaak is dit een erg goede inschatting, maar de exacte cijfers behoeven natuurlijk de voorkeur. Op basis van uw situatie staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Overstappen duurt slechts enkele minuten en de gemiddelde besparing bedraagt maar liefst 400 euro.

Houd rekening met uw huidige contractperiode

Het is belangrijk dat u rekening houdt met uw huidige contractperiode. Beschikt u momenteel nog over een contract met bepaalde looptijd? Dan kan het zijn dat u een overstapboete moet betalen indien u vroegtijdig overstapt. In sommige gevallen neemt uw nieuwe energieleverancier dit over, maar dat is niet altijd zo.

Om die reden is het ontzettend belangrijk dat u controleert uw huidige contract al verlopen is. Bent u al jarenlang klant bij dezelfde energieleverancier? Dan is de kans groot dat u een contract met onbepaalde looptijd hebt. Het is echter toch raadzaam om dit goed te controleren. Vaak kunt u dat nagaan op de inlogpagina van uw energieleverancier. Ook kunt u natuurlijk telefonisch contact met hen opnemen.

Opzegtermijn

Standaard heeft u doorgaans nog een maand opzegtermijn via uw oude energiemaatschappij. U blijft daardoor vaak nog een maand bij uw oude maatschappij.

Bedenktijd

Als u overstapt naar de goedkoopste energieleverancier, heeft u altijd nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Binnen deze termijn kunt u nog kosteloos annuleren. Bevalt uw nieuwe energieleverancier toch niet? Dan kunt u uw overstap simpelweg annuleren. Dan zit u helemaal nergens aan vast.

Onafhankelijk vergelijken

Via Energietarieven.nl kunt u volledig onafhankelijk vergelijken. De prijzen die op onze website worden getoond, zijn de werkelijke prijzen. Zo weet u zeker dat u de goedkoopste energiemaatschappij vindt!

Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier? Ik heb nog vragen!

Zijn er nog onduidelijkheden over het overstappen van energieleverancier? Of heeft u nog een andere vraag? Dan kunt u ons gerust een berichtje sturen via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen helpen wij uiteraard graag.

Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier?
10 (100%) 1 vote