Zo gaat u verstandig om met uw opladers

Zo gaat u verstandig om met uw opladers

Er bestaan ontzettend veel verschillende opladers. Zo heeft u er eentje voor uw smartphone of tablet, voor de batterijen of voor eventuele gameconsoles. Gaat u hier wel verstandig mee om? In dit artikel leest u over handige tips.

Geen vrije stopcontacten meer?

Heeft u, vanwege de grote hoeveelheid opladers, geen vrije stopcontacten meer? Dan zijn daar natuurlijk meerdere oplossingen voor. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van een multi-oplader, waarbij u gebruik kunt maken van meerdere USB-punten. De led-indicator zal groen worden, zodra de apparaten weer in zijn geheel zijn opgeladen. Zet u de schakelaar weer terug naar nul? Dan wordt er geen energie gebruikt en kunt u de apparaten gewoon in de lader laten zitten.

Als alternatief kunt u ook kiezen voor een stekkerdoos met een aan- en uitschakelaar. Deze kunt u dan simpelweg uitzetten als uw apparaten helemaal vol zitten.

Opladers in de stopcontacten houden?

Als u uw opladers continu in de stopcontacten houdt, kost dat altijd energie. Het kost zelfs energie als uw smartphone al 100 procent opgeladen is. Ook als er niet eens smartphone gekoppeld is aan uw oplader, maar deze zit wel in het stopcontact, verbruikt de oplader stroom. Men noemt dit ook wel sluipverbruik. Nieuwere opladers zijn hier gelukkig wel beter tegen bestand. Daarnaast kunnen opladers ook oververhit raken en om die reden is het ook raadzaam om deze uit de stopcontacten te trekken, indien u het niet gebruikt.

Sluipverbruik herkennen

Gelukkig kunt u sluipverbruik goed herkennen. Zorg ervoor dat u uw smartphone van de lader haalt, zodra deze volledig opgeladen is. Vervolgens is het belangrijk dat u uw oplader uit het stopcontact haalt. Een oplader, welke nutteloos in het stopcontact zit, verbruikt ieder uur circa 2 watt. Dat is natuurlijk niet veel, maar als u veel opladers heeft kan dat al gauw oplopen op jaarbasis.

Sluipverbruik voorkomen

Sluipverbruik voorkomen is erg gemakkelijk. Het is natuurlijk vervelend als u continu alle stekkers uit de stopcontacten moet trekken. Echter zijn er gelukkig ook gemakkelijkere manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld stekkerdozen met een aan- en uitschakelaar. Zo kunt u alle apparaten met een klik op de knop uitschakelen.

Veiligheid van opladers

Niet alle opladers zijn even veilig. Het is daarom ook raadzaam om de officiƫle laders van Apple te kopen, indien u beschikt over een iPhone en/of iPad. Er is weleens brand ontstaan door een Chinese oplader en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Datzelfde geldt voor andere merken. Vermijd gevaarlijke opladers.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u ook graag besparen op uw energierekening? Zorg er dan voor dat u ieder jaar overstapt van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een flinke welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen. Vul bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan krijgt u de geschatte energietarieven op basis van uw persoonlijke situatie. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

Zo gaat u verstandig om met uw opladers
10 (100%) 1 vote