Energie besparen met behulp van deze handige energie gadgets

Energie besparen met behulp van deze handige energie gadgets!

Gas en stroom is allesbehalve goedkoop. Het is iedere maand een grote kostenpost en als u ergens energie op kunt besparen is dat natuurlijk mooi meegenomen. Gelukkig zijn er talloze bespaarmethoden! U kunt namelijk ook gemakkelijk energie besparen met behulp van deze energie gadgets.

Ga het sluipverbruik tegen

Sluipverbruik is het verbruik van elektronische apparaten in stand-by-modus. Er zijn tegenwoordig veel elektronische apparaten die niet automatisch uitgaan. Dat zorgt voor onnodig energieverbruik én dat is natuurlijk zonde. Gelukkig kunt u het sluipverbruik op meerdere manieren tegengaan. Zo kunt u natuurlijk gewoonweg de stekkers uit het stopcontact halen, indien u een elektronisch apparaat niet gebruikt. Wilt u er helemaal geen werk van hebben? Dan kunt u ook een stand-by-killer overwegen. Dit is een slimme stekkerdoos die alle elektronische apparatuur automatisch uitschakelt wanneer deze op stand-by staan. Zo kunt u ontzettend gemakkelijk sluipverbruik voorkomen, zonder dat u er zelf werk van heeft.

Een zonnelader gebruiken

Een zonnelader is een kleine, compacte gadget met een mini-zonnepaneeltje. Met behulp van zo’n lader kunt u gemakkelijk kleine elektronica opladen. Hierbij kunt u denken aan onder andere uw MP3-speler of uw smartphone. Handig voor onderweg!

Slimme thermostaat

Steeds meer Nederlanders halen een slimme thermostaat in huis. Met behulp van dit handige apparaatje kunt u namelijk ontzettend eenvoudig energie besparen. U kunt verscheidene programma’s instellen. Als u niet thuis bent, kunt u de verwarming automatisch omlaag laten zetten. Bent u wel thuis? Dan wordt de temperatuur automatisch ingesteld op de door u uitgekozen temperatuur. U kunt de slimme thermostaat vaak gemakkelijk bedienen met behulp van uw smartphone. Ook heeft u een live inzicht op uw energieverbruik. Daarmee kunt u tot wel 15 tot 25 procent op uw energierekening besparen. Het is daarmee ook direct een van de meest effectieve energie gadgets uit deze lijst.

Eco Button

Met behulp van de Eco Button kunt u uw laptop of vaste computer met een klik op de knop in stand-by-modus zetten. Deze is ontzettend eenvoudig om te installeren. U kunt het apparaatje, net als een USB-stick, in uw computer of laptop stoppen. Iedere keer als u een korte pauze neemt, kunt u simpelweg op de Eco Button drukken. Wel zo handig én energiebesparend natuurlijk.

Zaklamp met oplader en dynamo

Gebruikt u weleens een zaklampje in huis, zodat u de lichten niet aan hoeft te doen? Of gebruikt u een zaklamp in donkere ruimtes in uw huis? Dan kunt u een zaklamp met oplader én dynamo overwegen. De waterdichte zaklamp geeft een goede verlichting met behulp van de energiezuinige led-verlichting. Als u deze zaklamp wilt opladen, kunt u simpelweg een klepje openen. Iedere keer wordt de batterij zodoende weer opgeladen. Ook kunt u met behulp van deze zaklamp uw smartphone opladen. Daarmee heeft het ook nog eens een dubbele functie. Het is ontzettend leuke gadget om te hebben, welke ook nog eens erg duurzaam is. Daarmee is het zeker een van de leukere energie gadgets uit deze lijst!

Overstappen naar een energieleverancier met scherpe energietarieven?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Kies dan voor een energieleverancier met scherpe energietarieven én een hoge welkomstkorting. Op basis van uw woonadres en verbruik kunt u namelijk gemakkelijk berekenen welke aanbieder in uw geval het voordeligste is. Start daarom direct met energie vergelijken én bekijk welke energiemaatschappij in uw geval het voordeligste is. Overstappen kan binnen slechts enkele minuten.

Energie besparen met behulp van deze handige energie gadgets!
10 (100%) 1 vote