Hoe werkt de overstapservice energie

Hoe werkt de overstapservice energie?

Energie vergelijken en overstappen is tegenwoordig ontzettend eenvoudig. Er zijn ruim 40 energieleveranciers in Nederland en zij bieden u allemaal de overstapservice energie aan. Dat wil zeggen dat u uw oude contract niet hoeft op te zeggen én dat u nooit zonder gas en licht komt te zitten.

Uw huidige contract controleren

Voordat u energie vergelijken gaat, is het belangrijk dat u uw huidige contract controleert. Controleer wanneer het contract afloopt. Indien uw contract al is omgezet naar een contract met onbepaalde looptijd, heeft u de mogelijkheid om direct over te stappen. Ook wanneer uw contract binnen zes weken afloopt, heeft u de mogelijkheid om al over te stappen. Er geldt namelijk nog een bedenktermijn plus een opzegtermijn. Indien u te vroeg overstapt, riskeert u een overstapboete. Het is daarom belangrijk om het contract eerst goed te controleren. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Energie vergelijken

Beschikt u over een contract met onbepaalde looptijd? Dan kunt u direct beginnen met energie vergelijken. Hiervoor kunt u onze gemakkelijke vergelijkingstool raadplegen. Op uw meest recente jaarcontract kunt u uw energieverbruik inzien. Deze kunt u invoeren in de energiewijzer, zodat de jaarprijzen gepersonaliseerd kunnen worden. Ook kunt u uw woonadres invoeren. Dit is namelijk ook noodzakelijk om te weten voor de energieleverancier. Zo betalen inwoners uit Limburg meer transportkosten voor gas dan bijvoorbeeld inwoners uit Groningen. Immers komt het gas uit Nederland vanuit de meest noordelijke provincie van ons land. Alle gegevens worden natuurlijk vertrouwelijk verstuurd en behandeld.

Een aanvraag indienen

Op basis van uw invoer staat de goedkoopste energiemaatschappij altijd bovenaan. U kunt deze direct selecteren middels de oranje knop. Vervolgens kunt u simpelweg uw gegevens invoeren. Daarvan ontvangt u direct een bevestigingsmail. De aanvraag wordt vervolgens in werking gezet bij de uitgekozen energieleverancier. Hier begint de overstapservice energie pas echt.

Bedenktermijn

Tijdens de overstapservice energie heeft u standaard nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Deze termijn gaat in, zodra u de bevestiging heeft ontvangen. U kunt, binnen deze termijn, altijd annuleren zonder opgaaf van reden.

Overstapservice energie

Na de bedenktermijn zal de overstapservice energie echt in werking treden. Als u een nieuw energiecontract via ons afsluit, hoeft u uw oude energiecontract niet op te zeggen (mits het een verhuizing betreft). De twee energieleveranciers bepalen bovendien samen wanneer uw oude contract afloopt én wanneer de nieuwe ingaat. Zo weet u zeker dat u nooit voor dubbele kosten komt te staan en tevens weet u zeker dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten. Dat maakt het overstappen ontzettend gemakkelijk.

Wilt u ook graag overstappen?

Met behulp van de overstapservice energie wordt het overstappen wel erg eenvoudig. Met slechts een aantal klikken op de knop stapt u immers ontzettend gemakkelijk over. Wilt u graag profiteren van een hoge welkomstkorting? En wilt u ook verzekerd zijn van scherpe energietarieven? Dan kunt u direct starten met energie vergelijken!

Hoe werkt de overstapservice energie?
10 (100%) 1 vote