Wat is een douche-wtw

Wat is een douche-wtw?

Een douche-wtw zorgt ervoor dat wegstromend douchewater voor een tweede maal gebruikt kan worden. Uiteraard wordt het water volledig gereinigd. Wel is er een kleine verbouwing nodig.

Warm water

Warm water belast het milieu. Er zijn immers fossiele brandstoffen nodig voor het opwarmen van het water. In modernere huizen wordt echter al gebruikgemaakt van een zonneboiler. Een douche-wtw zorgt ervoor dat u minder water warm hoeft te maken. De boiler hoeft daardoor weer minder hard te werken.

Wat is een douche-wtw?

Wtw staat voor warmteterugwinning. Een douche-wtw hergebruikt water voor een tweede maal. Daarmee voorkomt het systeem dat het water weer wegstroomt. Het water gaat naar mengkraan van de douche en/of naar de combiketel of boiler. De warmtewinning wordt geregeld via een warmtewisselaar. Deze werkt gescheiden tussen koud en warm.

Financieel voordeel

Met behulp van een douche-wtw systeem kunt u een financieel voordeel behalen. Immers hoeft er minder water warm gemaakt te worden. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu. Op jaarbasis kunt u zo’n 60 tot 70 euro besparen. Uiteraard is dat nog wel weer afhankelijk van het aantal personen in huis én hoe lang u onder de douche staat.

Welke systemen zijn er?

Er zijn verschillende systemen waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u kiezen voor een verticale douchepijp, een horizontale douchebak of een douchegoot. Is uw badkamer gevestigd op een verdieping? Dan is het in de regel verstandig om te kiezen voor het eerste model. Er komen in dit geval namelijk een binnenpijp onder de douchebak. Het douchewater stroomt door de binnenste buis omlaag en via de buitenste buis weer omhoog. Is dat niet mogelijk? Kies dan voor een verticale afvoer. Indien u een inloopdouche heeft, is de douchegoot de beste optie.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u ook graag minder betalen voor uw energierekening? Dan kunt u ook energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Met behulp van onze energievergelijker kunt u namelijk alle energieleveranciers met elkaar vergelijken. Een overstap is geregeld binnen slechts enkele minuten, terwijl u daarmee tot wel 400 euro op jaarbasis kunt besparen. U profiteert namelijk niet alleen van een welkomstkorting, maar ook geniet u weer van vaste scherpe energietarieven!

Wat is een douche-wtw?
10 (100%) 1 vote