Energie besparen in uw kantoorruimte

Energie besparen in uw kantoorruimte

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Dit noemt men ook wel het ‘nieuwe werken’. Daarmee bespaart u op reistijd en brandstofkosten, maar wel verbruikt u thuis meer energie. Gelukkig kunt u gemakkelijk energie besparen in uw kantoorruimte aan huis. Lees dit artikel voor een aantal handige tips.

Een energiezuinig beeldscherm

Als u veel achter de computer zit, is het verstandig om te kiezen voor een energiezuinig beeldscherm. Kies bij voorkeur voor een lcd- of led-scherm. Daarmee kunt op een eenvoudige manier energie besparen in uw kantoorruimte. Vaak zijn deze beeldschermen wel iets duurder, maar op termijn haalt u dat er gemakkelijk weer uit.

Klaar met werken? Computer uit!

Is uw werkdag afgerond? Zorg er dan voor dat u uw computer volledig uitzet. Op dat moment verbruikt uw computer geen stroom meer. Op stand-by is dat wel het geval. Gaat u kort bij uw computer weg? Zorg er dan voor dat u uw computer op stand-by zet. Houd er rekening mee dat de screensaver geen energie bespaart. Vermijd deze modus dan ook.

Een laptop?

Wist u dat een laptop veel energiezuiniger is dan een computer? Vindt u het fijn om op een laptop te werken? Dan wordt dit zeker aangeraden. Zo kunt u namelijk gemakkelijk energie besparen in uw kantoorruimte. Indien u een nieuwe laptop wilt kopen, is het ook verstandig dat u let op het energielabel.

Daglicht

Het zou fijn zijn als u kunt zorgen voor voldoende daglicht. Dat zorgt ervoor dat u geen lichten aan hoeft te zetten én daarmee kunt u weer eenvoudig energie besparen in uw kantoorruimte.

Voorkom sluipverbruik

Veel opladers en adapters zorgen voor sluipverbruik. Deze verbruiken ook gewoon stroom, zonder dat deze iets opladen. Is uw smartphone volledig vol? Zorg er dan voor dat u de opladers uit het stopcontact haalt. Daarmee bespaart u flink wat energie op jaarbasis. Uiteraard kunt u deze tip ook toepassen in andere kamers van uw huis.

Verwarming

Heeft u het koud in uw kantoorruimte? Kies er dan eventueel voor om een trui aan te doen. U hoeft de verwarming niet onnodig aan te zetten. Andersom geldt het natuurlijk ook: de airco hoeft niet altijd aan. U kunt ook een raam openzetten of werken in een T-shirt in plaats van een overhemd of trui.

Overige tips

Eventueel kan het ook raadzaam zijn om te investeren in zonnepanelen. Daarmee kunt u uw eigen energie opwekken. Verder kunt u er natuurlijk voor zorgen dat uw kantoorruimte goed geïsoleerd is. Daarmee hoeft u de ruimte minder te verwarmen tijdens de koude dagen én hoeft u de ruimte minder te verkoelen tijdens de warme dagen. Dubbelop voordeel dus!

Nóg meer besparen?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u ook overwegen om over te stappen van energieleverancier. Energie vergelijken loont altijd wanneer u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. U kunt dan namelijk profiteren van welkomstkortingen én scherpe energietarieven. Stap vandaag nog over én bespaar tot wel 400 euro op jaarbasis.

Energie besparen in uw kantoorruimte
10 (100%) 1 vote