Energie besparen in de slaapkamer

Energie besparen in de slaapkamer

We besteden een groot gedeelte van onze tijd in de slaapkamer. De meeste mensen slapen zeven tot acht uur én het is natuurlijk fijn als u energie kunt besparen in deze ruimte. Wilt u graag energie besparen in de slaapkamer? Lees dan onze handige tips.

1. Kies voor led lampen

Led lampen zijn ontzettend energiezuinig. Heeft u nog gloeilampen in uw slaapkamer/woning? Zorg er dan voor dat u deze vervangt voor led lampen. Deze zijn niet alleen sfeervol, maar ook nog eens energiezuinig.

2. Zorg voor verse lucht

Wist u dat verse lucht sneller opwarmt? Daarom is het belangrijk om goed te ventileren. Zet overdag een raam open als u niet in de slaapkamer bent.

3. Voorkom sluipverbruik

Wilt u graag energie besparen in de slaapkamer? Voorkom sluipverbruik! Is uw smartphone volledig opgeladen? Haal de stekker dan uit het stopcontact. Ook kunt u andere stekkers uit het stopcontact halen, zodat u sluipverbruik zoveel mogelijk voorkomt.

4. Gebruik een kruik

Krijgt u het snel koud in bed? Gebruik dan bij voorkeur een kruik. Daarmee kunt u het bed snel en gemakkelijk opwarmen en bovendien is het veel voordeliger dan de verwarming.

5. Kies voor dubbel glas

Dubbel glas zorgt voor minder warmteverlies dan wanneer u kiest voor enkel glas. Heeft u nog enkel glas in de slaapkamer? Dan kunt u gemakkelijk energie besparen in de slaapkamer door deze te (laten) vervangen.

6. Elektrische deken

Heeft u het echt vaak koud in bed? Dan kan een elektrische deken erg handig zijn. Dat is veel voordeliger dan het verhogen van de verwarming. Een kruik behoeft overigens de voorkeur.

7. Radiator controleren

Het is belangrijk om de radiator regelmatig te controleren. Ontlucht deze ook regelmatig. Dat zal zorgen voor een betere toevoer van de warme lucht én daarmee wordt het ook sneller warm in de kamer.

8. Radiatorfolie

Met behulp van radiatorfolie kan de radiator de warmte gemakkelijker de kamer in laten gaan. Daarmee bespaart u energie én daarmee ook geld. Radiatorfolie is erg voordelig om te kopen en is verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt.

9. Onnodig verwarmen van ruimtes

Het is belangrijk dat u geen onnodige ruimtes verwarmt. Overdag bent u niet in uw slaapkamer en dan is het ook belangrijk dat u de verwarming lager zet of uitzet.

10. Slaap niet in een té warme kamer

Slapen in een té warme kamer is ongezond. U kunt daarom bij voorkeur slapen in een ietwat koudere kamer. Beter voor uw gezondheid en bovendien kunt u zodoende ook gemakkelijk energie besparen in de slaapkamer. Dubbelop voordeel dus.

11. Waterbed?

Heeft u een waterbed in uw slaapkamer? Dan is het raadzaam om deze overdag uit te zetten. Daarmee bespaart u veel energie.

12. Slapen? Radiator uit!

Gaat u slapen? Zet de radiator dan volledig uit. Tijdens uw slaap daalt uw lichaamstemperatuur. Het is belangrijk dat de omgeving dan niet al te warm is.

13. Dikkere deken

Heeft u het koud, ondanks een kruik? Dan kunt u ook een dikkere deken overwegen. Met behulp van een dikkere deken krijgt u het ook weer sneller warm.

14. Vloerkleed

Tot slot kunt u ook nog kiezen voor een vloerkleed. Als u in de ochtend uit uw bed stapt, komt u met uw voeten terecht op een warme ondervloer. Dat is comfortabel en lekker zacht als u door uw slaapkamer loopt.

Nóg meer besparen?

Energie besparen in de slaapkamer is, met behulp van deze tips, vrij gemakkelijk. Wist u echter dat u nog meer geld kunt besparen? U kunt namelijk ook ieder jaar overstappen van energieleverancier. Indien u overstapt, kunt u namelijk profiteren van een welkomstkorting. Bovendien bent u verzekerd van vaste, scherpe tarieven. Dat is altijd vele malen voordeliger dan een variabel energietarief. Overstappers kunnen zodoende tot wel 400 euro op jaarbasis besparen. Wilt u ook graag geld overhouden? Start dan direct met energie vergelijken en profiteer van scherpe energietarieven!

Energie besparen in de slaapkamer
10 (100%) 1 vote