De Wi-Fi lamp

De Wi-Fi lamp: veilig én betrouwbaar

Een Wi-Fi lamp kunt u gemakkelijk bedienen met behulp van uw smartphone, tablet of gewoon met behulp van een afstandsbediening. Er zijn talloze varianten beschikbaar en de meeste lampen beschikken ook over een themasfeer. Dat kunt u eveneens activeren met behulp van uw smartphone. Er zijn dus talloze mogelijkheden met de Wi-Fi lamp én bovendien is het ook nog eens veilig en betrouwbaar. In dit artikel leest u daar meer over.

De nieuwe manier van verlichten

De Wi-Fi lamp is in feite een slimme lamp. Deze kunt u namelijk besturen met behulp van uw smartphone of tablet. De meeste Wi-Fi lampen zijn verbonden via het internet of werken middels bluetooth.

De belangrijkste voordelen van Wi-Fi lampen

Wi-Fi lampen hebben ontzettend veel voordelen, namelijk:

  • Gemakkelijk op afstand te bedienen met behulp van uw smartphone, tablet of met de afstandsbediening;
  • Een hoger wooncomfort;
  • Veiliger dan de traditionele lamp. U kunt vaak verlichtingsschema’s instellen, waardoor deze niet onnodig energie verbruiken;
  • Energiebesparing door middel van de zuinige lampen.

Energie besparen met de Wi-Fi lamp

U kunt gemakkelijk energie besparen met de Wi-Fi lamp. Wi-Fi lampen zullen namelijk niet onnodig blijven branden. Als u vergeet om de traditionele verlichting uit te zetten, is dat natuurlijk wel het geval. De Wi-Fi lamp is daarom gemiddeld zo’n 35 procent zuiniger. Beschikt u thuis nog over gloeilampen? Dan is de slimme lamp tot wel 80 procent zuiniger. Dat is natuurlijk een flinke besparing.

Talloze varianten waar u uit kunt kiezen

Er zijn talloze varianten waar u uit kunt kiezen. De mogelijkheden zijn in de regel allemaal even uitgebreid, maar er zijn natuurlijk veel verschillende vormen en modellen. Ook de manier van verbinden verschilt per Wi-Fi lamp. Zo zijn er modellen die verbinding maken met de router, maar zijn er ook die gebruikmaken van een bridge. Dat wil zeggen dat er een verbinding wordt gemaakt tussen het netwerk en de lamp. Tot slot zijn er ook nog bluetooth-modellen. In dat geval is een Wi-Fi-verbinding dus ook niet per se vereist.

Alle mogelijkheden op een rij

Natuurlijk zitten er nog de nodige verschillen tussen de verschillende Wi-Fi lampen. Het grootste gedeelte beschikt echter over de volgende mogelijkheden:

  • Verschillende ‘lichtscènes’, waarbij u kunt zorgen voor verschillende sferen;
  • Wake-up light met wekkerfunctie, indien u de lamp in uw slaapkamer plaatst;
  • Mogelijkheden tot het afspelen van lichtshows, wat natuurlijk vooral leuk is als u een feestje geeft waar muziek wordt gedraaid;
  • Soms beschikken de Wi-Fi lampen ook over berichtfuncties, waarbij de kleur van het licht verandert als u een melding op uw smartphone ontvangt;
  • Sommige modellen beschikken ook over een ingebouwde rookmelder;
  • Weerdiensten, waarbij uw slimme lamp weet wanneer het gaat regenen. De kleur van de lamp verandert in dat geval.

Past in de meeste fittingen

De Wi-Fi lamp past doorgaans in de meeste fittingen. E27 is de meest voorkomende maat, maar ook zijn de Wi-Fi lampen breed beschikbaar in E14 en GU10. Vaak zijn Wi-Fi lampen wel iets groter van formaat van een standaardlamp. Houd daar rekening mee, indien u uw bestaande lampenkap wilt blijven gebruiken. Soms zal de Wi-Fi lamp er dus een beetje bovenuit kunnen steken. Een nieuwe moderne kap kopen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u graag besparen op uw energierekening en profiteren van scherpe energietarieven? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Als u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een scherpe welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen! Overstappen duurt slechts enkele minuten en daarmee kunt u al gauw honderden euro’s besparen.

De Wi-Fi lamp: veilig én betrouwbaar
10 (100%) 1 vote