Zo herkent u een slecht geïsoleerde woning

Zo herkent u een slecht geïsoleerde woning

Een slecht geïsoleerde woning is niet wenselijk. Als u energie wilt besparen, is goede isolatie ontzettend belangrijk. Hoe herkent een u slecht geïsoleerde woning? U leest het in dit artikel.

1. Een hoge energierekening

Een slecht geïsoleerde woning is al snel te herkennen aan een hoge energierekening. Er gaat namelijk veel warmte verloren via de ramen, muren, naden, kieren en het dak. Slecht geïsoleerde muren en daken zijn flinke boosdoeners: circa 60 procent van de warmte gaat verloren via deze structuren. De verwarming moet in dat geval ook extra hard aan de slag om de woning warm te houden. Dat kost natuurlijk energie.

2. Warm huis in de zomer

Merkt u dat uw woning erg warm is gedurende de warme zomermaanden? Dan betekent vaak ook dat u een slecht geïsoleerde woning heeft. Gedurende zomermaanden wilt u natuurlijk in een koude omgeving wonen en daarvoor is goede isolatie erg belangrijk. De warmte kan echter gemakkelijk via de naden, kieren, ramen en muren naar binnenkomen bij een slecht geïsoleerde woning.

3. Koud huis in de winter

In de winter werkt het juist andersom: de woning zal in dat geval juist koud blijven. Tijdens deze maanden wilt u juist een lekker warme woning. Krijgt u uw woning maar niet op de juiste temperatuur? Dan betreft het vaak een slecht geïsoleerde woning. Het is belangrijk om de muren goed te isoleren. Ook goede dakisolatie is ontzettend belangrijk. Deze isolatiekosten heeft u doorgaans binnen vier jaar terugverdiend, omdat juist hier de meeste warmte verloren gaat.

4. Koude voeten

Dit punt slaat in principe aan op punt drie: u heeft vaak last van koude voeten tijdens de wintermaanden. Vaak heeft dit te maken met slechte vloerisolatie. Ook de kieren en openingen kunnen zorgen voor onnodige kou. Vloerisolatie kost wel veel geld en die investering is vaak pas binnen negen of tien jaar terugverdiend. Echter zijn warme voeten natuurlijk ook wel iets waard!

5. Vochtproblemen en schimmels

Tot slot zijn vochtproblemen en schimmels ook aandachtspunten. Daar heeft uw woning namelijk sneller last van, indien u een slecht geïsoleerde woning heeft. De vochtige lucht kan namelijk niet weg uit uw huis, waardoor er schimmels ontstaan. Dat is ook niet goed voor het leefklimaat van uw woning. Bovendien is het slecht voor uw gezondheid. Ventileren in huis is ontzettend belangrijk.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u graag minder betalen voor uw energierekening? Dan is het belangrijk dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk welke aanbieder het voordeligste is. Op basis van uw invoer staat de goedkoopste energiemaatschappij altijd bovenaan. Profiteer vandaag nog van scherpe energietarieven.

Zo herkent u een slecht geïsoleerde woning
10 (100%) 1 vote