Ventileren in huis is ontzettend belangrijk

Ventileren in huis is ontzettend belangrijk

Ventileren in huis is ontzettend belangrijk. Het betreft echter wel iets anders dan gewoon ‘luchten’. Waarom is ventileren in huis eigenlijk zo belangrijk? En hoe kunt u dit het beste doen? U leest het in dit artikel.

Ventileren in huis is belangrijk voor uw gezondheid

Het is ontzettend belangrijk dat u uw woning ventileert. Slechte ventilatie in huis kan namelijk zorgen voor allergische reacties, hoofdpijn of geïrriteerde luchtwegen. Bovendien wordt schone lucht ook nog eens sneller warm, waardoor u dus ook kunt besparen op uw energierekening. Genoeg redenen om goed te ventileren dus, maar hoe kunt u dit aanpakken?

Goed ventileren in huis is een continu proces

Als u écht gezond wilt wonen, is het continue ventileren in huis ontzettend belangrijk. Dat betekent dus ook echt 24 uur per dag. Een huis moet in feite ademen, zoals u dat zelf ook doet. U hoeft niet de gehele dag uw raam open te houden, maar ventilatieroosters zijn bijvoorbeeld wel gewenst. Deze kunt u de gehele dag open laten staan.

Frisse lucht

Frisse lucht is ontzettend belangrijk. In feite voert u dit naar binnen en gaat de vieze lucht weer naar buiten. U, uw medebewoners, eventuele huisdieren én planten zorgen allemaal voor vocht in uw woning. Ook als u de was binnen laten drogen, zorgt dit natuurlijk voor vocht in huis. Daarom is het belangrijk dat u deze oude lucht vervangt door frisse lucht.

Om frisse lucht binnen te krijgen, is het belangrijk dat u ventilatieroosters openzet. Beschikt u niet over roosters in huis? Dan is het verstandig om de ramen open te zetten. Zorg echter wel voor anti-inbraakmaatregelen, zodat u niet het slachtoffer wordt van een inbraak.

Extra ventileren in huis

Soms is het ook belangrijk dat u extra ventileert in u woning. Gaat u bijvoorbeeld douchen, koken of slapen? Zorg er dan voor dat extra ventileert. Alleen luchten is niet voldoende, maar zorg er ook voor dat u continu zorgt voor de toevoer van frisse lucht met behulp van ventilatieroosters. Ook is het belangrijk dat u extra ramen openzet als u de was laat drogen. Immers zorgt de was ook voor ontzettend veel vocht.

Last van schimmels in huis?

Heeft u schimmels in huis? Dan is het ontzettend belangrijk dat u extra ventileert. De vochtige atmosfeer is namelijk slecht voor uw gezondheid.

Luchtvervuiling?

Woont u in een buurt met veel luchtvervuiling? Dat is natuurlijk vervelend, maar de buitenlucht is altijd nog schoner dan de lucht binnenshuis. Alhoewel dat misschien vreemd klinkt, is dat wel degelijk zo. Woont u vlakbij een drukke weg? Dan is het raadzaam dat u uw woning ventileert aan de kant waar de drukke weg niet zit. Zet dus het raam aan de andere kant van de weg open. Die lucht is namelijk minder schadelijk.

Besparen op uw energierekening?

Ventileren in huis kost altijd energie. Immers gaat er warme lucht verloren naar buiten én komt daar weer koudere lucht voor in de plaats. Echter is het wel ontzettend belangrijk voor uw gezondheid. Wilt u graag minder betalen voor uw energierekening? Dan is het raadzaam om over te stappen van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een flinke welkomstkorting. Bovendien profiteert u van extra scherpe energietarieven. Dat kan al gauw oplopen tot enkele honderden euro’s. U kunt hier energie vergelijken én overstappen.

Ventileren in huis is ontzettend belangrijk
10 (100%) 1 vote