Salon aan huis? Vijf handige bespaartips

Salon aan huis? Vijf handige bespaartips!

Bent u eigenaresse van een salon aan huis? Dan kunt u vaak nog ontzettend veel energie besparen! Met behulp van deze handige bespaartips is besparen ontzettend gemakkelijk.

Steeds meer zzp’ers

In Nederland zijn er steeds meer zzp’ers actief met een kapsalon, beautysalon, pedicuresalon, massagesalon of een ander soort salon aan huis. Echter betekent dat ook dat er hogere energiekosten zijn. Bepaalde apparatuur verbruikt gewoonweg veel energie. Echter is energiebesparing vrijwel in ieder geval nog mogelijk.

Bespaartips voor een salon aan huis

Gelukkig is energie besparen met een salon aan huis goed mogelijk. Veel (actieve) salons verbruiken aardig veel energie. Soms komt het zelfs overeen met het energieverbruik in huis. Dat betekent dus een verdubbeling van het energieverbruik. Dat hoeft natuurlijk niet per se verkeerd te zijn, maar er kan dus nog bespaard worden.

Tip 1: verlichting

Als u een salon aan huis heeft, is het raadzaam om te kiezen voor zuinige verlichting. Kies bij voorkeur voor zuinige led lampen. Beschikt u over een grote ruimte? Kies dan voor zuinige stralers van led. Halogeen breedstralers zijn namelijk aardige energieverbruikers en worden om die reden ook niet aangeraden.

Tip 2: koffiemachine

In een goede salon aan huis is er natuurlijk ook een koffiezetapparaat aanwezig. Vooral professionele koffiemachines kunnen nogal prijzig zijn: zowel in aanschaf als in gebruik. Echter kunt u ook kiezen voor een energiezuiniger koffiezetapparaat. Denk hierbij aan een Senseo-apparaat. Deze zijn vele malen voordeliger in aanschaf en gebruik, waardoor u ook veel geld kunt besparen.

Tip 3: zet apparatuur uit

Het is natuurlijk leuk om de televisie aan te zetten. Echter verbruikt dit iedere dag natuurlijk wel ontzettend veel energie. Daarom is het belangrijk om te overwegen of dit echt nodig is. Verder is het raadzaam om bepaalde apparatuur van uw salon aan huis uit te zetten wanneer dat kan.

Tip 4: voorkom sluipverbruik

Wist u dat elektronische apparaten ook stroom kunnen verbruiken wanneer deze op stand-by staan én niet worden gebruikt? Veel apparaten worden op stand-by gezet, maar dit is vaak helemaal niet voordelig. Zorg er daarom voor dat u gebruikmaakt van een stand-by-killer. Daarmee kunt u de apparaten helemaal uitzetten. Bovendien is het raadzaam om uw opladers uit de stopcontacten te halen, indien u de oplader niet gebruikt. Een oplader van een smartphone verbruikt namelijk nog steeds energie als u uw smartphone niet eens aan het opladen bent.

Tip 5: kies voor radiatorfolie

Radiatorfolie zorgt ervoor dat de warmte van een radiator beter wordt vastgehouden. U voorkomt min of meer dat de warmte ook naar de muur daarachter verdwijnt. U kunt ontzettend voordelig radiatorfolie kopen bij de lokale bouwmarkt. Dat is ook erg eenvoudig aan te brengen.

Minder kwijt voor uw energierekening?

Wilt u niet al te veel kwijt zijn voor uw energierekening? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Als u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een flinke welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken én bekijk wat u kunt besparen. Voer hierbij uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan kan de rekentool uw verbruik personaliseren. U ziet dan het geschatte bedrag op jaarbasis. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

Salon aan huis? Vijf handige bespaartips!
10 (100%) 1 vote