Minder energie verbruiken in de tuin

Minder energie verbruiken in de tuin

We verbruiken niet alleen energie in ons huis, maar ook in de tuin verbruiken we natuurlijk de nodige energie. Denk maar eens aan de buitenverlichting. Of heeft misschien zelfs u een vijver in de tuin? Ook dan verbruikt u daarvoor natuurlijk energie. Met slechts kleine maatregelen kunt u eenvoudig minder energie verbruiken in de tuin.

Kies voor energiezuinige verlichting

Minder energie verbruiken in de tuin begint bij energiezuinige verlichting. Als u kiest voor ledverlichting, kiest u voor de meest zuinige variant. Deze lampen gaan ook nog eens bijzonder lang mee en functioneren goed onder verschillende weersomstandigheden. Wilt u helemaal weinig energie verbruiken in de tuin? Dan kunt u ook kiezen voor lampjes die werken op zonne-energie. Daar zitten kleine zonnepaneeltjes op bevestigd. U hoeft dan ook geen kabels door de tuin te trekken.

Tijdschakelaar of bewegingssensor

U kunt ook kiezen voor een tijdschakelaar. Dat zorgt ervoor dat de lichten op bepaalde momenten aan- en uitgaan. Komt u niet zoveel in de tuin? Dan kunt u ook kiezen voor een bewegingssensor. Het licht zal dan alleen aangaan indien u in de tuin bent.

Vermijd terrasverwarming

Zit u in de avonduren graag even buiten én krijgt u het enigszins koud? Vermijd het gebruik van de terrasverwarming. Kies liever voor een warme trui. Dat kost immers geen energie. Terrasverwarming is daarentegen een flinke energieverbruiker.

Natuurlijke vijver

Wilt u graag een vijver in de tuin? Kies bij voorkeur voor een natuurlijke vijver. Deze kan namelijk zonder en met weinig elektronische apparatuur functioneren. Filters en pompen staan continu aan en verbruik veel energie. Dat is zonde. Wilt u ook graag een fonteintje in de tuin? Zet deze dan alleen aan als u in de tuin bent. Dan staat deze niet onnodig aan.

Traditionele snoeischaar

Veel mensen hebben verscheidende elektrische apparaten voor in de tuin. Eigenlijk is dat zonde, want veel is met de hand ook goed te doen. Kies daarom voor een traditionele snoeischaar in plaats van een elektrisch model. Daarmee zult u weer minder energie verbruiken in de tuin.

Grasmaaier

De zitmaaier is natuurlijk populair en is ook erg fijn als u een erg grote tuin heeft. Beschikt u over een relatief kleine tuin? Kies dan bij voorkeur ook voor een normale grasmaaier. Een beweging is natuurlijk ook niet verkeerd!

Energie vergelijken?

Wilt u graag besparen op uw energierekening? Profiteer dan van scherpe energietarieven van de goedkoopste energieleverancier! Start direct met energie vergelijken en controleer hoeveel u kunt besparen. Besparingen kunnen uiteenlopen van 100 euro tot soms wel 450 euro. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld. Overstappen is erg eenvoudig. Voer simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent de rekentool welke aanbieder het voordeligste is. Overstappen duurt vervolgens slechts nog enkele minuten. Zo eenvoudig is het.

Minder energie verbruiken in de tuin
10 (100%) 1 vote