De thermostaat is kapot

De thermostaat is kapot: wat nu?

Het kan iedereen overkomen: de thermostaat is kapot. U heeft de verwarming aan staan, maar er komt gewoonweg geen warmte in huis. In principe kan dit twee dingen betekenen: de cv-ketel is defect of thermostaat is kapot. Kunt u de thermostaat wel verzetten, maar gebeurt er niets? Dan kan het zijn dat de thermostaat niet goed (meer) is aangesloten op de cv-ketel. De thermostaat zal in dat geval opnieuw aangesloten moeten worden. Dat is overigens weinig werk voor een monteur.

Neem contact op met een installateur

Bent u zelf niet erg technisch? Of heeft u simpelweg geen verstand van kapotte thermostaten? Dan is het raadzaam om een installateur te bellen. Zorg er zelf voor dat u de thermostaat alvast uitzet. Daarmee voorkomt u dat u onnodig energie verspilt.

U kunt er echter ook eerst zelf naar kijken. Soms ligt de oplossing namelijk binnen handbereik. Controleer of alle draadjes nog goed vastzitten. Echter kan er natuurlijk meer aan de hand zijn en dan is het wel zo fijn als een expert het probleem kan oplossen. Zo weet u ook zeker dat alles goed geregeld wordt.

Goed onderhoud is ontzettend belangrijk

Onderhoud is ontzettend belangrijk. Dat geldt niet alleen voor de thermostaat, maar ook voor talloze andere elektronica in huis. Vaak kunt u daarom ook een onderhoudscontract afsluiten voor uw thermostaat. Op regelmatige basis worden alle thermostaten gecheckt. Ook krijgt u altijd hulp in het geval van een defecte cv-ketel. Daarmee voorkomt u verrassingen waar u niet op staat te wachten.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u graag geld besparen op uw energierekening? Dan kunt u ieder jaar overstappen van energieleverancier. Dat werkt gelukkig erg eenvoudig. U kunt namelijk energie vergelijken via ons vergelijkingssysteem. Voer bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

De thermostaat is kapot: wat nu?
10 (100%) 1 vote